Παναγια Σουμελα 15 Αυγουστου / Panagia Soymela Binteo 15 8 2020 Verianet / Κατέφευγαν εκεί για να προστατευθούν στους διωγμούς, μια και η μονή απολάμβανε κάποιων, όχι ιδιαίτερα σημαντικών, προνομίων των σουλτάνων.

Παναγια Σουμελα 15 Αυγουστου / Panagia Soymela Binteo 15 8 2020 Verianet / Κατέφευγαν εκεί για να προστατευθούν στους διωγμούς, μια και η μονή απολάμβανε κάποιων, όχι ιδιαίτερα σημαντικών, προνομίων των σουλτάνων.. .σουμελά» και το σωματείο «παναγία σουμελά», στις 14 και 15 αυγούστου 2021, σάββατο και κυριακή, στον ιερό ναό της παναγίας σουμελά, στο. Της παναγίας σουμελά στην τραπεζούντα του πόντου, η ερτ3 και η εrτ world την προσεχή κυριακή 15 αυγούστου 2021 στις 10:00 π.μ. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 αυγούστου με το νέο ημερολόγιο και στις 28 αυγούστου με το παλαιό (παλαιoημερολογίτες). Ο χορός αλά dirty dancing, τα σχόλια και η αντίδραση της συζύγου. Στην τραμπζονσπόρ αγωνίζεται πλέον ο τάσος μπακασέτας και εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του στην τραπεζούντα για να βρεθεί ανήμερα του δεκαπενταύγουστου στο ιστορικό μοναστήρι της παναγίας σουμελά.

Στο νέο τους αυτό ξεκίνημα, στην ελλάδα, η παναγία η σουμελιώτισσα ήταν το στήριγμα και η παρηγοριά. Ο χορός αλά dirty dancing, τα σχόλια και η αντίδραση της συζύγου. Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελείται σήμερα, 15 αυγούστου, στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας. 07:00 όρθρος και πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου στις 14 αυγούστου 2015 μουσικά σχήματα του συναπαντήματος νεολαίας ποντιακών σωματείων στην «παναγία σουμελά», πλαισιωμένα από. 15 αυγούστου 2010 μετά από 88 ολόκληρα χρόνια οι καμπάνες της ιστορικής μονής του πόντου, παναγίας σουμελά, ηχούν και πάλι σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης, χαράς και δέους στους.

Or8odo3os Syna3arisths Syna3h Ths Panagias Soymela
Or8odo3os Syna3arisths Syna3h Ths Panagias Soymela from files.saint.gr
15 αυγούστου 2010 μετά από 88 ολόκληρα χρόνια οι καμπάνες της ιστορικής μονής του πόντου, παναγίας σουμελά, ηχούν και πάλι σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης, χαράς και δέους στους. Το όνομα σουμελά, όπως μεταδίδει η ertnews, ετυμολογείται από το όρος μελά και του ποντιακού ιδιώματος 'σού', που σημαίνει «εις το» ή «εις του» και έγινε σουμελά. Όσοι προσέρχονται στον χώρο του πανελλήνιου ιερού προσκυνήματος και εντός του ιερού ναού πρέπει να φοράνε μάσκες. Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελείται σήμερα, 15 αυγούστου, στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας. Θα γίνει τελικά θεία λειτουργία στις 15 αυγούστου στην παναγία σουμελά. Ο πατριάρχης τέλεσε τη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά μετά από έξι χρ. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο οικουμενικός πατριάρχης βαρθολομαίος χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά, στην τραπεζούντα, μετά από 6 χρόνια σιγής λόγω εργασιών συντήρησης στο μοναστήρι. Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελέστηκε στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας.

Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 αυγούστου με το νέο ημερολόγιο και στις 28 αυγούστου με το παλαιό (παλαιoημερολογίτες).

2:24:37 τελέστηκε για έκτη συνεχή χρονιά από την ιερά μονή παναγίας του σουμελά στην τραπεζούντα του πόντου η πατριαρχική θεία λειτουργία, χοροστατούντος της αθπ του οικουμενικού πατριάρχου κ.κ. Η θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά του πόντου. Το ιερό προσκύνημα «παναγία σουμελά» και το σωματείο «παναγία σουμελά» οργανώνουν, στις 14 και 15 αυγούστου 2021, σάββατο και κυριακή την κυριακή 15 αυγούστου 2021το πρωί θα γίνει θεία λειτουργία και θεία κοινωνία για τους πιστούς στον μικρό ιερό ναό, θα ακολουθήσει όρθρος και. Στις 15 αυγούστου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της εκκλησίας μας και η μεγαλύτερη θεομητορική γιορτή του ορθοδόξου εορτολογίου. Όσοι προσέρχονται στον χώρο του πανελλήνιου ιερού προσκυνήματος και εντός του ιερού ναού πρέπει να φοράνε μάσκες. Της παναγίας σουμελά στην τραπεζούντα του πόντου, η ερτ3 και η εrτ world την προσεχή κυριακή 15 αυγούστου 2021 στις 10:00 π.μ. Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελείται σήμερα, 15 αυγούστου, στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας. Ο πατριάρχης τέλεσε τη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά μετά από έξι χρόνια. Για τους έλληνες του πόντου η παναγία σουμελά είναι κάτι παραπάνω από τόπος προσευχής και κατάνυξης. Την θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά της τραπεζούντας τελεί αυτή την ώρα ο οικουμενικός πατριάρχης βαρθολομαίος. Διαφορετικός δεκαπενταύγουστος ο φετινός, στη σκιά του κορωνοϊού, αλλά και των καταστροφικών πυρκαγιών. Στην τραμπζονσπόρ αγωνίζεται πλέον ο τάσος μπακασέτας και εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του στην τραπεζούντα για να βρεθεί ανήμερα του δεκαπενταύγουστου στο ιστορικό μοναστήρι της παναγίας σουμελά. Η παναγία σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε στην πλαγιά του όρους μελά τον το προσκύνημα στην παναγία σουμελά είναι ο κορυφαίος πνευματικός θεσμός, με μια ιστορία που σεβάστηκαν ακόμη και οι οθωμανοί σουλτάνοι.

Όπως ανακοινώθηκε από το οικουμενικό πατριαρχείο, ο οικουμενικός πατριάρχης βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά στις 28 ιουλίου με τον πρόεδρο της τουρκίας, ρετζέπ ταγίπ ερτογάν, και τον ευχαρίστησε για τα έργα. Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελέστηκε στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας. Η θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά του πόντου. 15 αυγούστου 2010 μετά από 88 ολόκληρα χρόνια οι καμπάνες της ιστορικής μονής του πόντου, παναγίας σουμελά, ηχούν και πάλι σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης, χαράς και δέους στους. Το viral βίντεο ενός μπαμπά και μίας νταντάς:

Kalh Panagia Megalh Giorth Ths Or8odo3ias Stis 15 Aygoystoy Eikones Top
Kalh Panagia Megalh Giorth Ths Or8odo3ias Stis 15 Aygoystoy Eikones Top from i1.wp.com
Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο οικουμενικός πατριάρχης βαρθολομαίος χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά, στην τραπεζούντα, μετά από 6 χρόνια σιγής λόγω εργασιών συντήρησης στο μοναστήρι. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που λειτούργησε στην ιστορική μονή ο παναγιώτατος. Για το πρόγραμμα της 1609ης πανήγυρης της «παναγία σουμελά» της 14ης και 15ης αυγούστου2021 γνωστοποιούνται στους προσκυνητές τα παρακάτω: .σουμελά» και το σωματείο «παναγία σουμελά», στις 14 και 15 αυγούστου 2021, σάββατο και κυριακή, στον ιερό ναό της παναγίας σουμελά, στο. Της παναγίας σουμελά στην τραπεζούντα του πόντου, η ερτ3 και η εrτ world την προσεχή κυριακή 15 αυγούστου 2021 στις 10:00 π.μ. Στη χώρα μας, η 15η αυγούστου είναι μια από τις επίσημες αργίες του κράτους. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο οικουμενικός πατριάρχης βαρθολομαίος χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά στην τραπεζούντα, μετά από 6 χρόνια σιγής λόγω εργασιών συντήρησης στο ιστορικό μοναστήρι, όπου χτυπά η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού. Ο ρετζέπ ταγίπ ερντογάν σήμερα συμμετείχε στα εγκαίνια της παναγίας σουμελά, στο όρος μελά στην ματσούκα της τραπεζούντας, όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα στήριξης της μονής, σε μία σαφή απόπειρα να πείσει ότι η τουρκία ενδιαφέρεται για όλες της θρησκείες της επικράτειάς της.

Όσοι προσέρχονται στον χώρο του πανελλήνιου ιερού προσκυνήματος και εντός του ιερού ναού πρέπει να φοράνε μάσκες.

Ο πατριάρχης τέλεσε τη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά μετά από έξι χρόνια. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο οικουμενικός πατριάρχης βαρθολομαίος χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά στην τραπεζούντα, μετά από 6 χρόνια σιγής λόγω εργασιών συντήρησης στο ιστορικό μοναστήρι, όπου χτυπά η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού. Στις 15 αυγούστου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της εκκλησίας μας και η μεγαλύτερη θεομητορική γιορτή του ορθοδόξου εορτολογίου. 07:00 όρθρος και πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου στις 14 αυγούστου 2015 μουσικά σχήματα του συναπαντήματος νεολαίας ποντιακών σωματείων στην «παναγία σουμελά», πλαισιωμένα από. Όσοι προσέρχονται στον χώρο του πανελλήνιου ιερού προσκυνήματος και εντός του ιερού ναού πρέπει να φοράνε μάσκες. Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελείται σήμερα, 15 αυγούστου, στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας. Διαφορετικός δεκαπενταύγουστος ο φετινός, στη σκιά του κορωνοϊού, αλλά και των καταστροφικών πυρκαγιών. 15 αυγούστου 2010 μετά από 88 ολόκληρα χρόνια οι καμπάνες της ιστορικής μονής του πόντου, παναγίας σουμελά, ηχούν και πάλι σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης, χαράς και δέους στους. Η θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά του πόντου. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που λειτούργησε στην ιστορική μονή ο παναγιώτατος. Της παναγίας σουμελά στην τραπεζούντα του πόντου, η ερτ3 και η εrτ world την προσεχή κυριακή 15 αυγούστου 2021 στις 10:00 π.μ. Onsports team 15 αυγούστου 2021, 13:37. Για το πρόγραμμα της 1609ης πανήγυρης της «παναγία σουμελά» της 14ης και 15ης αυγούστου2021 γνωστοποιούνται στους προσκυνητές τα παρακάτω:

2:24:37 τελέστηκε για έκτη συνεχή χρονιά από την ιερά μονή παναγίας του σουμελά στην τραπεζούντα του πόντου η πατριαρχική θεία λειτουργία, χοροστατούντος της αθπ του οικουμενικού πατριάρχου κ.κ. Ο πατριάρχης τέλεσε τη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά μετά από έξι χρόνια. Το ιερό προσκύνημα «παναγία σουμελά» και το σωματείο «παναγία σουμελά» οργανώνουν, στις 14 και 15 αυγούστου 2021, σάββατο και κυριακή την κυριακή 15 αυγούστου 2021το πρωί θα γίνει θεία λειτουργία και θεία κοινωνία για τους πιστούς στον μικρό ιερό ναό, θα ακολουθήσει όρθρος και. Η παναγία σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε στην πλαγιά του όρους μελά τον το προσκύνημα στην παναγία σουμελά είναι ο κορυφαίος πνευματικός θεσμός, με μια ιστορία που σεβάστηκαν ακόμη και οι οθωμανοί σουλτάνοι. Θα γίνει τελικά θεία λειτουργία στις 15 αυγούστου στην παναγία σουμελά.

Panagia Soymela Binteo 15 8 2020 Verianet
Panagia Soymela Binteo 15 8 2020 Verianet from www.verianet.gr
Το viral βίντεο ενός μπαμπά και μίας νταντάς: Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο οικουμενικός πατριάρχης βαρθολομαίος χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά, στην τραπεζούντα, μετά από 6 χρόνια σιγής λόγω εργασιών συντήρησης στο μοναστήρι. Κατέφευγαν εκεί για να προστατευθούν στους διωγμούς, μια και η μονή απολάμβανε κάποιων, όχι ιδιαίτερα σημαντικών, προνομίων των σουλτάνων. 13.7.2017 το τάμα ✝παναγίας σουμελά από το όρος βέρμιο.#παναγία #σουμελά #panagia #soumela #greece #hellas #греция #православия #όρθοδοξία &. Η παναγία σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε στην πλαγιά του όρους μελά τον το προσκύνημα στην παναγία σουμελά είναι ο κορυφαίος πνευματικός θεσμός, με μια ιστορία που σεβάστηκαν ακόμη και οι οθωμανοί σουλτάνοι. Το ιερό προσκύνημα «παναγία σουμελά» και το σωματείο «παναγία σουμελά» οργανώνουν, στις 14 και 15 αυγούστου 2021, σάββατο και κυριακή την κυριακή 15 αυγούστου 2021το πρωί θα γίνει θεία λειτουργία και θεία κοινωνία για τους πιστούς στον μικρό ιερό ναό, θα ακολουθήσει όρθρος και. Κρυπτοχιστιανή στην τουρκία τραγουδάει σουμέλα λεν την παναγιά. Δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τη γραφική εκκλησία που βρέθηκαν, η τζένη.

Λιτάνευση της παναγίας τριχερούσας στην ιερά μονή τρωιάν.

Την θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά της τραπεζούντας τελεί αυτή την ώρα ο οικουμενικός πατριάρχης βαρθολομαίος. Το ιερό προσκύνημα «παναγία σουμελά» και το σωματείο «παναγία σουμελά» οργανώνουν, στις 14 και 15 αυγούστου 2021, σάββατο και κυριακή την κυριακή 15 αυγούστου 2021το πρωί θα γίνει θεία λειτουργία και θεία κοινωνία για τους πιστούς στον μικρό ιερό ναό, θα ακολουθήσει όρθρος και. Ο πατριάρχης τέλεσε τη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά μετά από έξι χρ. Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελέστηκε στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας. Ο χορός αλά dirty dancing, τα σχόλια και η αντίδραση της συζύγου. Πώς ήταν όταν η μονή ζωντάνευε τον δεκαπενταύγουστο (βίντεο). Στη χώρα μας, η 15η αυγούστου είναι μια από τις επίσημες αργίες του κράτους. 15 αυγούστου 2010 μετά από 88 ολόκληρα χρόνια οι καμπάνες της ιστορικής μονής του πόντου, παναγίας σουμελά, ηχούν και πάλι σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης, χαράς και δέους στους. Το όνομα σουμελά, όπως μεταδίδει η ertnews, ετυμολογείται από το όρος μελά και του ποντιακού ιδιώματος 'σού', που σημαίνει «εις το» ή «εις του» και έγινε σουμελά. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 αυγούστου με το νέο ημερολόγιο και στις 28 αυγούστου με το παλαιό (παλαιoημερολογίτες). Η παναγία σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε στην πλαγιά του όρους μελά τον το προσκύνημα στην παναγία σουμελά είναι ο κορυφαίος πνευματικός θεσμός, με μια ιστορία που σεβάστηκαν ακόμη και οι οθωμανοί σουλτάνοι. Στην ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία ο εορτασμός της κοίμησης της θεοτόκου περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο το θάνατο και την ταφή της παναγίας και κατά δεύτερο την ανάσταση. Η μονή του βερμίου, που είναι αφιερωμένη στην κοίμηση της θεοτόκου και πανηγυρίζει στις 15 αυγούστου ο ακριβής χρόνος ιδρύσεως της μονής της παναγίας σουμελά δεν είναι γνωστός.

σουμελά» και το σωματείο «παναγία σουμελά», στις 14 και 15 αυγούστου 2021, σάββατο και κυριακή, στον ιερό ναό της παναγίας σουμελά, στο 15 αυγουστου. Κυριακή 15 αυγούστου 2021 13:43.

Posting Komentar

0 Komentar

Ad Code